| Kókuszhabos csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához : 50 dkg liszt 25 dkg vaj 4 tojás sárgája 3 evőkanál cukor 1 cs szárított élesztő 4 evőkanál tej 2 evőkanál tejföl csipet só Töltelékhez: 4 tojás fehérje 30 dkg porcukor 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk. Gőz felett a cukorral kemény habot verünk. A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük. Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveleteket. 180 fokon kb. 13 percig sütjük. Sűrűn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütőből kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben. Porcukorral meghintve kínáljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |