| Puha citromos áfonyás gyümölcskenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 g olvasztott vaj 120 g kristálycukor 3 evőkanál citromlé 2 tojás 180 g liszt 1 teáskanál sütőpor 2 csipet só 1 dl tej 120 g friss vagy fagyasztott áfonya 60 g szeletelt dió 2 evőkanál reszelt citromhéj MÁZ: 2 evőkanál citromlé 30 g kristálycukor Elkészítés: Egy nagy keverőtálban keverjük össze a vajat, a cukrot, a citromlevet és a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, szódaport és a sót, majd ezt a keveréket a tejjel felváltva beleöntjük az előbbi masszába és alaposan elkeverjük. Beledobáljuk az áfonyát, a diót és a citromhéjat. Egy kenyérsütő formába öntjük a masszánkat. 175 fokon 60-70 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Kivesszük a sütőből és 10 percig hűtjük a formában, mielőtt egy rácsra kitennénk. Összekeverjük a mázhoz az hozzávalókat és a meleg gyümölcskenyérre öntjük. Teljesen kihűtjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |