Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gombás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
1 citrom leve
1 evőkanál mustár
só, bors
1 kiskanál cukor

Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
A megtisztított gombát felszeleteljük, fél citrom kifacsart levével ízesített kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük.
A megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük.
Ezután elkészítjük a mártást. A tejfölt simára keverjük a tojássárgával, a mustárral meg a maradék citromlével. Sóval, borssal meg cukorral ízesítjük, és alaposan összekeverjük.Végül egy mély tálba rétegesen lerakjuk az előkészített alapanyagokat, tetejét meglocsoljuk a mártással, majd tálalásig hűtőszekrényben érleljük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás táskák » Tepsis brokkoli (rakott) » Párizsis saláta » Sajttal rakott pulykamell
» Céklasaláta tormával » Burgonyás gombás tekercs » Bence féle para saláta » Savanyúkáposztás saláta
» Gombás rizottó (Nők lapja) » Rakott melegszendvics » Gombas szelet egyszeruen » Túrós rakottkrumpli
» Csírás spenótsaláta » Rizottó gombásan » Rakott tészta (édes) » Sonkás rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.