Tutireceptek.hu fejléc

Rakott kekszes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz (szögletes)
3 db nagy tejföl
3 cs vaniliacukor
3 cs háztartási zselatin
2 evőkanál baracklekvár
1 db barackbefőtt
8 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Másfél csomag zselatint feloldjuk egy pici vízben.Ahogy a csomagoláson írja.
Tejfölt,vaniliacukrot,a feloldott zselatint,lekvárt,az apróra vágott barackot a porcukorral összekeverjük.Egy szögletes tepsit fóliával kibélelünk,az aljára sorba rakjuk a kekszet,bekenjük a masszával,újra keksz,és addig folytatjuk, amig tart a hozzávaló.
A tetjére a megmaradt barack levével és a zselatinnal kocsonyát készítünk,és az egészet ráöntjük.

Tanácsok:
Legalább egy napot pihennie kell.
A barack mellé lehet más gyümölcsöket is darabolni, minél több fajta van a masszában annál finomabb.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: tnde


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi kekszes sütije » Rakott sertés hús » Rakott rétes » Kekszes-almás süti
» Rakott gombás omlett » Darált hússal rakott penne » Kekszes rizstorta » Gesztenyés-kekszes tekercs
» Rakott brokkoli és karfiol » Lowcarb rakott kel » Rakott-zöldség » Juhtúrós rakott csirke
» Túróval rakott puliszka » Rakott zeller » Rakott tarjás burgonya » Rakott hús füstöltsajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.