Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges rakott karaj recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 szelet sertés rövidkaraj
30 dkg franciasaláta alap
8 szelet füstölt sonka
10 db lapkasajt

A besamellhez:
5 dkg vaj
2 ek liszt
3,5 dl tej
só, bors, szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés:
A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük.

A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük.

Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma.

Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 percig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük.

A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.

Tanácsok:
Párolt rizzsel tálaljuk!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rizs » Zöldséges halleves » Citromos karaj szelet » Spenóttal rakott rizs
» Túrós rakott alma » Zöldséges fehérbab leves » Rizses rakott zöldség » Zellerrakottas sonkával
» Nyári rakottas » Túrós rakott burgonya » Rakott mákos tészta » Egyszerű rakott csirkemell
» Csirkés-zöldséges » Kolbásszal töltött karaj » Mustáros karajszeletek » Mézes rakott


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.