Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges rakott karaj recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 szelet sertés rövidkaraj
30 dkg franciasaláta alap
8 szelet füstölt sonka
10 db lapkasajt

A besamellhez:
5 dkg vaj
2 ek liszt
3,5 dl tej
só, bors, szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés:
A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük.

A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük.

Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma.

Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 percig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük.

A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.

Tanácsok:
Párolt rizzsel tálaljuk!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anna rakott tésztája. » Sonkával rakott palacsinta » Zöldséges rizskoszorú » Sertéskaraj pásztor módra
» Rakott karfiol másképp » Cukkini rakottas » Zöldséges "fasírt" » Almás karaj
» Rakott husos tészta » Kerti rakottas » Zöldséges pillangók » Rakott csülök
» Mustáros karajszeletek » Rakott zöldséges marhahús » Sonkával rakott galuska » Zöldséges ivólé


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.