Tutireceptek.hu fejléc

Rakott csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
500 g tészta
3 fej hagyma

bors
paprika
gulyáskrém
majoranna
2 dl tejföl
3 dl tej
1 csomag sajtszósz

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, megpíritjuk, majd belerakjuk a szintén apróra vágott májat. Tovább pirítjuk a hagymával együtt, fűszerezzük (paprika, bors, majoránna, gulyáskrém - só majd a legvégén). Amikor már megfőtt a máj, belekeverünk egy pohár tejfölt. Már csak annyi ideig főzzük, hogy rottyanjon egyet. Időközben kifőzünk egy csomag spagetti tésztát és ezt az elkészült májhoz adjuk, jól elkeverjük, és az egészet egy kivajazott jénai tálba rakjuk, majd a tetejét leöntjük egy csomag - 3 dl tejben elkevert - sajtszósszal (bár ennek elhagyásával is remek az étel, de így jó zaftos lesz). Aztán az egészet sütőben 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini rakottas » Túrós rakott alma » Rakott sajtos sütőtök » Almás rakott csirkemell
» Erdélyi rakott pogácsa » Lecsós csirkemáj2 » Csirkemájas saláta » Gombás rakott csibehús
» Rakott padlizsán » Rakott-zöldség » Barnarizs-rakottas » Fetasajtos rakott krumpli
» Gesztenyés csirkemáj » Rakott juhtúrós laska » Rakott keksz » Csirkemájkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.