Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
500 g tészta
3 fej hagyma

bors
paprika
gulyáskrém
majoranna
2 dl tejföl
3 dl tej
1 csomag sajtszósz

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, megpíritjuk, majd belerakjuk a szintén apróra vágott májat. Tovább pirítjuk a hagymával együtt, fűszerezzük (paprika, bors, majoránna, gulyáskrém - só majd a legvégén). Amikor már megfőtt a máj, belekeverünk egy pohár tejfölt. Már csak annyi ideig főzzük, hogy rottyanjon egyet. Időközben kifőzünk egy csomag spagetti tésztát és ezt az elkészült májhoz adjuk, jól elkeverjük, és az egészet egy kivajazott jénai tálba rakjuk, majd a tetejét leöntjük egy csomag - 3 dl tejben elkevert - sajtszósszal (bár ennek elhagyásával is remek az étel, de így jó zaftos lesz). Aztán az egészet sütőben 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor rakott hús » Erdélyi rakottas » Sajtos rakott zsemle » Hamis sonkás rakott tészta
» Almás rakott galuska » Csirkemáj almával » Diétás rakott karalábé » Rakott valami
» Rakott spárga » Sonkás rakott rétes » Tölcséres csirkemáj » Tárkonyos rakott zöldbab
» Rakott krumpli tejszínnel » Csirkemáj szalonnában » Balázska rakottas » Tejfölös rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.