Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg fõzõ- vagy étcsokoládé, 5 dkg darált mandula vagy mogyoró, 15 dkg gesztenyemassza, kevés porcukor, 2 tojássárga, 2 dl tejföl, fél dl tej.

Elkészítés:
Kerek tûzálló tálba teszek egy palacsintát és meghintem kevés reszelt csokoládéval. Erre ráborítok egy másik palacsintát, amit megkenek kevés sárgabaracklekvárral. Erre megint palacsinta kerül és darált mandulát szórok rá. A következõ palacsintaréteg után rákenek a tejjel lazított gesztenyemasszából, majd a rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére rákenem a porcukorral kikevert tojássárgájával ízesített tejfölt, majd a forró sütõben átmelegítem. Cikkekre vágva kínálom. Melegen is, hidegen is egyaránt nagyon finom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses rakott spárga » Bécsi palacsinta » Rakott tejfölös » Rakott brokkolis hal
» Rakott hurka » Tökös rakottas » Palacsintaszendvics » Gombás-májas rakott karaj
» Spenótos rakott csirkemell » Zuccinis palacsinta » Juhtúrós rakott brokkoli » Csúsztatott palacsinta
» Rakott savanyú káposzta » Rakott mézes » Tengerész rakott krumpli » Bárányrakottas


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.