Tutireceptek.hu fejléc

Húsos rakott karfiol recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb fej karfiol,
kb. fél kiló darált sertéshús,
kb. fél kiló rizs,
egy nagy doboz tejföl,
só, delikát, olaj.

Elkészítés:
A karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosni, majd sós vízben megfőzni (érdemes a torzsával lefelé pakolni a fazékba, hogy ne főjön szét). A főzés csupán pár percig tart.
A darált húst olajon kevés delikáttal megpárolni, kicsit főhet is.
A rizst sós vízben megfőzni.

Az előkészítés után előveszünk egy tepsit, kiolajozzuk, majd lerakunk egy réteg karfiolt, rá rizst, megsózzuk, mehet rá kis delikát is, egy adag hús, majd tejföl. Aztán újra karfiol, rizs, hús, tejföl, ahány réteg jut. A tetejére karfiol kerüljön. Kb. 200 fokos sütőben kb. 1 órát sült.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kelbimbó » Karfiol-póréhagyma püré » Kerti rakottas » Sajtos-húsos párnácskák
» Húsos töltött gomba » Mustáros rakott csirkemell » Rakott burgonya » Rakott virsli (Update1)
» Lazacos rakott burgonya » Magyaros rakott tarhonya » Almás rakott kakaóskalács » Sajtos karfiolfánk
» Rakott bundás kenyér » Hideg húsos töltött alma » Tejszínes-gombás karfiol » Csokis rakott babapiskóta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.