Tutireceptek.hu fejléc

Húsos rakott karfiol recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb fej karfiol,
kb. fél kiló darált sertéshús,
kb. fél kiló rizs,
egy nagy doboz tejföl,
só, delikát, olaj.

Elkészítés:
A karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosni, majd sós vízben megfőzni (érdemes a torzsával lefelé pakolni a fazékba, hogy ne főjön szét). A főzés csupán pár percig tart.
A darált húst olajon kevés delikáttal megpárolni, kicsit főhet is.
A rizst sós vízben megfőzni.

Az előkészítés után előveszünk egy tepsit, kiolajozzuk, majd lerakunk egy réteg karfiolt, rá rizst, megsózzuk, mehet rá kis delikát is, egy adag hús, majd tejföl. Aztán újra karfiol, rizs, hús, tejföl, ahány réteg jut. A tetejére karfiol kerüljön. Kb. 200 fokos sütőben kb. 1 órát sült.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás juhtúrós karfiol » Húsos rakott karalábé » Almás-mákos rakott tészta » Paradicsomos rakott tészta
» Karfiol rántva » Rakott tök, vagy cukkini » Tojásos rakott karfiol » Rakott hal káposztával
» Sonkás rakott tészta » Rakott zölborsó » Rakott lapcsánka » Karfiol fasírozott
» Karfiol sonkával » Zabpelyhes rakott gomba » Rakott káposzta juhsajttal » Csokis rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.