Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zsemle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6db zsemle
1cs.vaníliáscukor
3db tojás
3 ek.kristálycukor
0.5 l tej
3 szelet vaj+kikenéshez
kakaópor(nesquick)

Elkészítés:
Egy közepes jánai tálat kikenünk vajjal.Az egész tojásokat a cukorral,vaníliával kikeverjük,hozzáadjuk a tejet.Ebben a keverékben megforgatjuk a három-négy szeletbe vágott zsemléket.Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.A sor tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral.Még egy sor mártott zsemleszeletet helyezünk a tetejére,ismét kakaózunk.Mindezt addig folytatjuk,míg a zsemle el nem fogy.Az utolsó sor tetejére nem szórunk kakaót,hanem három vékony szelet vajat teszünk.Előmelegített sütőben,kb.180fokon ,ha lehet légkeveréssel süssük pirosra.

Tanácsok:
Lehet ebédtésztának is készíteni,akár vaníliamártással.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: macoka3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott krumpli » Rakott túrós-fahéjas alma » Gombával rakott cukkini » Tojással töltött zsemle
» Lazacos rakott tészta » Rakott brokkoli bulgurral » Túrós-kapros rakott tészta » Juhtúrós rakott burgonya
» Szines zöldségrakottas » Rakott Karfiol Sonkával » Zsemlemorzsás betyárgombóc » Bolognai rakott karfiol
» Sajtos rakott karfiol » Húsos, rakott padlizsán » Zsemlegombóc 3 » Szalonnás rakott pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.