Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zsemle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6db zsemle
1cs.vaníliáscukor
3db tojás
3 ek.kristálycukor
0.5 l tej
3 szelet vaj+kikenéshez
kakaópor(nesquick)

Elkészítés:
Egy közepes jánai tálat kikenünk vajjal.Az egész tojásokat a cukorral,vaníliával kikeverjük,hozzáadjuk a tejet.Ebben a keverékben megforgatjuk a három-négy szeletbe vágott zsemléket.Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.A sor tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral.Még egy sor mártott zsemleszeletet helyezünk a tetejére,ismét kakaózunk.Mindezt addig folytatjuk,míg a zsemle el nem fogy.Az utolsó sor tetejére nem szórunk kakaót,hanem három vékony szelet vajat teszünk.Előmelegített sütőben,kb.180fokon ,ha lehet légkeveréssel süssük pirosra.

Tanácsok:
Lehet ebédtésztának is készíteni,akár vaníliamártással.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: macoka3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli saját módra » Mindent bele rakottas » Rakott mexikói tészta » Zsemlemártás
» Rakott karfiol egyszerűen » Sajtos rakott padlizsán » Csirkés rakott burgonya » Kolozsvári rakott kacsa
» Zsemlegombóc parasztosan » Erdélyi rakottas » Rakott rétes » Túróval rakott puliszka
» Muszaka (rakott padlizsán) » Rakott csirke sütve » Rakott burgonya másképp » Rakott krumpli Mesi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.