Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbarás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
• 65 dkg rebarbara
• 2 csapott evőkanál cukor
• 2 evőkanál darált mandula vagy dió
• 1 csipet őrölt fahéj
• 8 dkg vaj/ margarin+1 evőkanál a formához
• 8 dkg porcukor+a szóráshoz
• 2 tojás
• 1 teáskanál reszelt citromhéj
• 20 dkg liszt
• 2 lesimított teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, 1–3 kanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjék. Bekenjük 1 evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, nem túl vékony szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral behintjük


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos rebarbarás kocka » Rácsos-rebarbarás linzer 2 » Diós rebarbarás sütemény » Habos-rebarbarás sütemény
» Rebarbarás süti » Rebarbarás sütemény » Rebarbarás muffinok » Rácsos-rebarbarás linzer
» Rebarbarás jeges tea » Rebarbarás morzsasüti » Rebarbarás muffin » Kókuszos fincsi resztelt
» Túrós gyümölcsös süti » Mákos koszorú másképpen » Betty mézeskalácsa » Porlós almás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.