Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Reformfánk recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Reform ételek

Hozzávalók:
-10 dkg teljes kiõrlésû liszt,
50 dkg sárgarépa,
1 zacskó szárított élesztõ,
1 dl tej,
2 evõkanál olaj,
2 tojás,
1 teáskanál morzsolt majoránna,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 mokkáskanál só;
4 adag fokhagymával ízesített tartármártás;
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A gondosan megtisztított sárgarépát az almareszelõ durva fokán lereszeljük. Az élesztõt simára keverjük a tejjel. A habosra felvert tojásokat összeöntjük az élesztõs tejjel, elkeverjük a liszttel és a fûszerekkel, majd 2 evõkanál olajat is beledolgozunk. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Egy mély serpenyõben kétujjnyi olajat forrósítunk, és két teáskanál segítségével kis halmokat eresztünk a forró olajba. Fedõ alatt, közepes lángon sütjük meg a fánkok egyik oldalát, majd ha pirosra sült, megfordítjuk, s fedõ nélkül sütjük tovább a másik oldalát. Papírtörülközõre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, és fokhagymás tartármártással tálaljuk.

Tanácsok:
E zöldségfánk elkészíthetõ még zellerrel, karalábéval vagy paszternákkal is. Nemcsak bor- vagy sörkorcsolyaként tálalhatjuk, de kitûnõ feltét vagy akár egytálétel is mártással, salátával.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozspelyhes barna kenyér » Korpás házikenyér » Zabpelyhes burgonyás kenyér » Hajdina cipócska
» Négyliszt-kenyér » Teljes kiőrlésű kenyér » Aszpikos-zöldséges marhahús » Körtés túrótorta
» Darázsfészek » Pizzás tekercs » Citromos csoda » Gombás hablepény
» Baranyai kókuszos » Csirkemell joghurtos öntettel » Töltött Sport szelet » Margarinos, tejfolos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.