Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hajdina cipócska recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Reform ételek

Hozzávalók:
40 dkg hajdinaliszt
2 tojás
2.5 dkg vaj
cukor
1.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1.5 dl tejföl


Elkészítés:
A tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
Beletesszük a cukrot,élesztőt.
A szitált ,sózott liszthez adjuk, majd a vajat is, a tojásokat , és sűrű tésztát állítunk össze belőle.
Állni hagyjuk, majd ismét jól átkeverjük, s meleg helyen pihentetjük.
Hosszúkás cipókat formázunk belőle.
Egymástól 2 cm -re , kikent, lisztezett tepsibe
rakjuk.
Tetejét megkenjük tojással,
kissé bevagdossuk,sütőben készre sütjük.
Tálra szedjük, s felmelegített tejföllel kínáljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hajdina leves :) » Mogyorós cipócska » Húsos hajdinakása » Sajtos hajdinagombóc
» Zöldséges hajdina 2. » Édes cipócskák » hajdinakrokett » Hajdina leves
» Zöldséges hajdina » Virslis hajdina krokett » Hajdinarizottó » Hajdinás Tészta !! :))
» Hajdinás pogácsa » Teljes kiőrlésű kenyér » Korpás házikenyér » Reformfánk


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.