Tutireceptek.hu fejléc

Remegős paradicsomhab recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 közepes, érett paradicsom
5 dkg ketchup
só, őrölt fehér bors
1 evőkanál cukor
2 levél zselatin
2 evőkanál húsleves
1,2 d1 tejszín

Elkészítés:
A paradicsomot földaraboljuk, szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk.
A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra behűtjük.
A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk.

Tanácsok:
Hidegtál mellé fantasztikus lesz a siker.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Remegős sütemény » Remegős süti » Pikáns saláta » Soubise mártás
» Rizssaláta virslivel » Almás sajtkoktél » Spárga saláta másként » Burgonya saláta
» Cékla-alma-hagyma saláta » Gribiche mártás » Farmersaláta » Menyecske saláta
» Pácolt fokhagyma » Almás sajtsaláta sonkával » Zöldhagymamártás » Tojásos vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.