Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eperlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 5 db 2 dl-es üveghez:
1 kg eper
60 dkg cukor
2 evõkanál gyümölcspálinka

Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, alaposan lecsepegtetjük.Az epret lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperrõl a levet, az epret kevergetve sűrű péppé fõzzük. Vigyázva keverjük, hogy a szemek ne törjenek nagyon össze! Hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az elõkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetõre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diabetikus eperlekvár » Ribizli lekvár » Paprikakrém 2 » Lekvár málnából
» Pomelolekvár » Joghurthabos narancszselé » Körtekompót télire » Birsalma-szőlő lekvár
» Whiski-s cseresznye » Szederlekvár » Narancslekvár » Szőlődzsem
» Citrom dzsem » Bodzalekvár másképpen » Házi ketchup » Kajszibarack lekvár 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.