Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis vaníliakrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
200g ribizli,
2 evőkanál porcukor,
4 evőkanál illatos likőr (pl:Maraschino)

A krémhez:

4 zselatinlap,
1 vaníliarúd,
4dl tej,
6 tojássárgája,
4 evőkanál cukor,
2dl tejszín,

Elkészítés:
A ribizlit megmossuk, 4 szép fürtöcskét félreteszünk a díszítéshez a többit villa segítségével leszemezzük, (azaz leválasztjuk a szemeket a szárakról), összeturmixoljuk, áttörjük, belekeverjük a porcukrot és a likőrt. A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet (Bajorkrém 7.0.) Arányosan elosztva 4 csinos kehely aljára szedjük ki a ribizlipépet, ráöntjük a vaníliakrémet, lefedjük, és legalább 3 órára behűtjük.

Tanácsok:
Tálaláskor a krém tetejét a félretett ribizlifürtökkel díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlis joghurtkocka » Sült vaníliakrém » Vaníliakrémes kakaós süti » Áfonyás-ribizlis hűsítő
» Ribizlis torta » Ribizlis álom muffin » Őszibarack vaníliakrémmel » Ribizlis kardinális szelet
» Vaníliakrémes almatorta » Ribizlis desszert » Almás, vaníliakrémes süti » Habos ribizlis
» Ribizlis-túrós lepény » Kétszínű ribizlis torta » Ribizlis túrótorta » Fekete ribizlis muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.