Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 dkg-os csirke,
4 kanál olaj,
2 kisebb szál petrezselyem,
3 szál kisebb sárgarépa,
1 csokor petrezselyemzöld,
bors,
25-30 dkg rizs.

Elkészítés:
A feldarabolt, besózott csirkét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk a karikára vágott petrezselyemmel, répával.
Meghintjük borssal, petrezselyemzölddel, és 1 dl vizet öntünk alá.
Fedő alatt félig puhára pároljuk.

Egy edényben 1 kanál olajon a megmosott, lecsurgatott rizst néhány percig hevítjük, de nem pirítjuk, majd a húshoz keverjük.
Felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő meleg vízzel, ízlés szerint sózzuk.
Fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos csirkemell » Tejberizses almás rakottas » Baconos-sajtos csirkemell » Gyömbéres csirkecomb
» Brokkolileves csirkemájjal » Lecsós csirke kuszkusszal » Bakonyi csirkemell » Tepsis csirkemell gombával
» Zöldséges csirkebatyu » Bundázott csirkefalatok » Tejfölös borsós csirkeragu » Csirke toledói módra
» Csirkecomb kókuszbundában » Csirkés, zöldséges saláta » Rántott csirkecombfilé » Almás rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.