Tutireceptek.hu fejléc

Rizses csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 dkg-os csirke,
4 kanál olaj,
2 kisebb szál petrezselyem,
3 szál kisebb sárgarépa,
1 csokor petrezselyemzöld,
bors,
25-30 dkg rizs.

Elkészítés:
A feldarabolt, besózott csirkét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk a karikára vágott petrezselyemmel, répával.
Meghintjük borssal, petrezselyemzölddel, és 1 dl vizet öntünk alá.
Fedő alatt félig puhára pároljuk.

Egy edényben 1 kanál olajon a megmosott, lecsurgatott rizst néhány percig hevítjük, de nem pirítjuk, majd a húshoz keverjük.
Felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő meleg vízzel, ízlés szerint sózzuk.
Fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell sajttal » Marengói csirkecomb » Sajtos tejfölös csirke » Tejszínes csirke
» Édes-savanyú csirkemáj » Rizses gombaleves » Babos tejszines csirkemáj » Kefires csirkeszárny
» Dupla sajtos rakott csirke » Csirke vajas tésztában » Csirkés egytál » Nyakkendős csirkecomb
» Csirkenyárs » Tejfölös csirke másképp » Citromos csirke más módon » Göngyölt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.