Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges-rizses csirkemáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
20 dkg rizs
20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (borsó-répa-kukorica)
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors

Elkészítés:
A zöldségkeveréket annyi vízzel ami éppen ellepi, és kevés sóval felteszem főni, újraforrástól számítva 10 percig főzöm, hogy ne legyen túl puha, hanem finom, roppanós.
A csirkemájat kisebb kockákra vágom, az egyik evőkanál olajon megpárolom, őrölt borssal meghintve. Ha elveszítette nyers színét, fedő alatt párolom, annyi levet általában ereszt, ami elég ehhez a művelethez, ha nem, pici vizet öntök alá. Ha megpuhult, zsírjára sütöm, és kissé rázogatva az edényt (nem kavargatva, hogy ne törjem össze) megpirítom minden oldalon.
Amíg a máj párolódik, a másik kanál olajon megpirítom kissé a leöblített rizst, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve, kevés sóval megszórva, további kavargatás nélkül megpárolom. A megfőtt zöldségeket leszűröm, hideg vízzel is leöblítem, a kész rizshez keverem. A végén óvatosan hozzákeverem a megpirult májkockákat. Ekkor kóstolom, s ha szükséges, kissé sózom.

Tanácsok:
Finom, egészséges, s nem utolsó sorban gyorsan elkészül.

Gyermekeim gyümölcskompóttal szeretik.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésszelet csirkemájjal » Csirkemáj baconszalonnában » Rozmaringos csirkemáj » Csirkemájas rizotto
» Csirkemáj joghurtmártással » Bacon alatt sült csirkemáj » Sült csirkemáj » Pikáns csirkemáj
» Házi csirkemájkrém » Tarhonyás borsós csirkemáj » Csirkemájas csirkeszárny » Csirkemájas zöldborsós hús
» Gombás csirkemáj almával » Csirkemáj lecsósan » Baconbe tekert csirkemáj » Csirkemájas pástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.