Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Római leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús,
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 1-1 cikk karalábé és zeller
- 1 liter paradicsomlé
- 5 dkg makaróni
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- 1 ek.olaj
- só
- őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket az olajon kissé megpároljuk, majd felengedjük a 4 dl vízzel hígított paradicsomlével, és felforraljuk.
A darált húst a tojással, egy csipet sóval és őrölt borssal meg egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és a forrásban lévő levesbe dobáljuk.
Lefedve, kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra tördelt makarónit, és még 15 percig forraljuk.
Amikor minden megpuhult, ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. Külön tálkában a forró leveshez reszelt sajtot kínálunk.

Tanácsok:
Isteni, és különleges! :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Haley


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg őszibarack leves » Köménymaglevesem » Erdélyi gulyásleves » Hamis gulyásleves
» Szarvaspacalleves » Kolbászos fejtettbab leves » Erdélyi fokhagymaleves » Vadas malacleves
» Krumplileves » Újhagymás spárgaleves » Csőtészta római módra » Különleges húsgombócleves
» Eperkrém leves » Egri húsgombócleves » Bográcsos - Pásztorleves » Rókagomba-krémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.