Tutireceptek.hu fejléc

Amarant krémleves recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 100g pattogatott amarant
- 1 l tiszta víz
- 1 kocka Gemüsebrühe / salzarm
- 1 db közepes lilahagyma / póréhagyma
- 2 dl növényi tejszín
- 1 csipet borsfű
- olívaolaj
- Shoyu

Elkészítés:
- Az 1l vízbe – melegítés közben - feloldjuk a zöldségkockát és beleszórjuk az amarantot.
- Forrástól kezdve, körülbelül 10 percig kíméletesen főzzük.
- Közben apróra vágjuk a hagymát és egy kevés olajon megpároljuk.
- Ha az amarant elkészült beletesszük a párolt hagymát, borsfűvet és a tejszínt.
- Kicsit hűlni hagyjuk, turmixoljuk.
- Tetszés szerint ízesítjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukorica krémleves » Tejszínes eperkrémleves » Hideg zöldségkrémleves » Aszaltszilva-krémleves
» Tejfölös burgonyakrémleves » Kukorica-krémleves (vegan) » Spanyol mandulakrémleves » Petrezselymes krémleves
» Vargányás hagymakrémleves » Sajtkrémleves cipóban » Hideg eperkrémleves » Sajt-krémleves
» Cékla krémleves » Vegyes gyümölcskrémleves » Narancskrémleves » Petrezselyem krémleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.