Tutireceptek.hu fejléc

Könnyű zöldséges bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1 fej hagyma
30 dkg paradicsom
60 dkg konyhakész leveles spenót
2 doboz párolt fehérbab
20 dkg reszelt sajt
frissen őrölt bors


Elkészítés:
1. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a megtisztított, felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, együtt pirítjuk 3-4 percig, majd beletesszük a spenótot is. Alaposan összeforgatjuk, és 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt addig pároljuk, míg a spenót össze nem esik. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot pótoljuk.
Végül sózzuk és borsozzuk, meghintjük reszelt sajttal, majd forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges hajdina » Könnyű sajtos rúd » Zöldséges tepsis cukkini » Zöldséges krokett
» Zöldséges rolád » Tejszínes zöldséges hús :) » Zöldségesfasírt » Sült tarja zöldséges ágyon
» Zöldséges karfiolleves » Csirkés-zöldséges » Savanyú zöldbableves » Zöldséges hal
» Könnyű citromos süti » Thai zöldséges-csirkemell » Gyors bableves » Habkönnyű rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.