Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Üde krémleves parajjal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
15 dkg paraj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt
fél csomó petrezselyemzöld
fél csomó kapor
2 friss mentalevél
2 evőkanál olaj

őrölt bors
pár csepp édesítő
1 kiskanál citromlé

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a parajt és a kockákra vágott burgonyát.
Kissé megpároljuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, megszórjuk borssal, picit édesítjük és lefedve kis lángon kb. 15 percig főzzük.
Végül a levesbe szórjuk a finomra vágott petrezselymet, kaprot, mentát - majd botmixerrel pürésítjük.
Ezután a zúzott fokhagymával ízesített joghurtot is hozzáadjuk, valamint pár csepp citromlével állítjuk be a kellő savanykás ízt.
Jól behűtve fogyasszuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajt-krémleves » Áfonyás banánkrémleves » Karalábé krémleves » Tarhonya krémleves
» Savanyú káposzta krémleves » Hideg tokaji borkrémleves » Zeller krémleves » Fokhagyma-krémleves
» Szilvakrémleves habbal » Mézes gyümölcskrémleves » Sütőtök krémleves. » Hideg eperkrémleves
» Mángold krémleves » Fokhagymakrémleves 1 » Avokádókrémleves » Csicsókakrémleves baconnal


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.