Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós croissant recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

25 dkg fagyos sütőmargarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt

Elkészítés:
A hozzávalókat tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük.
Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük.
Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós karfiol » Almás croissant 1 » Ropogós sajtos tallér » Ropogós zabpelyhes bomba
» Vajas croissant » Céklás ropogós » Zöldropogós » Gombaropogós
» Cukkini ropogós tésztában » Almás croissant » Csokiropogós » Ropogós kacsamell
» Ropogós csavart stangli » Ropogós makaróni » Gyors, ropogós uborka. » Túrós spagettiropogós


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.