Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós croissant recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

25 dkg fagyos sütőmargarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt

Elkészítés:
A hozzávalókat tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük.
Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük.
Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csülök Ancsi módra » Almás croissant » Pipicom ala ropogós » Körte ropogós köntösbe
» Ropogós sertésoldalas » Ropogós diós » Ropogós karfiol » Töltött ropogós pogácsák
» Ropogós gyömbéres hering » Sólet ropogós libacombbal » Tökropogós » Sajtos ropogós
» Ropogós padlizsánsaláta » Sajtos zellerropogós » Kapros cukkiniropogós » Ropogós müzliszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.