Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós croissant recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

25 dkg fagyos sütőmargarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt

Elkészítés:
A hozzávalókat tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük.
Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük.
Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós kókusztallér » Ropogós karfiol mártással » Ropogós müzli házilag » Croissant házilag
» Ropogós sertésoldalas » Finn ropogós gofri » Ropogós sajtos tallér » Ropogós négysajtos pizza
» Ropogós mogyorókrém » Croissant » Ropogós Mogyorós » Ropogós szűzérmék
» Sajtos ropogós » Ropogós uborka » Ropogós burgonya szeletek » Ropogós vadkacsa


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.