Tutireceptek.hu fejléc

Almás ropogós 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Egy normál tepsire való mennyiséghez!

Tészta:20dk finom liszt
10dk zabpehely (vagy búza,mindegy)
10dk kókusz reszelék
6 e.k. porcukor
25dk vaj

A tészta alá:7 nagyobb savanykás alma
5 e.k. barna cukor (a síma is meg teszi)
2 k.k. őrölt fahéj

Elkészítés:
A sütőt már jó előre melegídzsd 220 fokra!
A tésztához valókbol omlós tésztát gyúrunk,
az almákat meg hámozzuk,magházát ki vágjuk,vékony cikkekre vágjuk!
A tepsinket ki vajazzuk,az alma szeletekkel ki béleljük,meg szórjuk fahéjal,barna cukorral!
A tésztát egyenletesen el morzsoljuk rajta!(nem baj ha az alma itt-ott ki kandikál)
A sütő középső rácsán süssük 20-25 percig,mindaddig míg az alma meg puhul,és a tésztánk aranybarna nem lesz!
Forrón tálaljuk!

Tanácsok:
Ez nem egy igazi sütemény,nem lehet szeletelni,kanállal szedhető,mint mondjuk a császár morzsa!
Az alma vaj puha lesz,a tészta viszont jó ropogós!
Nagyon finom,és hamar meg van!
Későbbiekben lehet kísérletezni más gyümölcsel is,aki szereti keverhet a tésztába mazsolát is!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Vikó 26


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás gerinc » Almás batyu » Almás pudingos lapok » Spagettiropogós
» Almás felfújt » Almás-mézes lepény » Mézes almás hab » Almás tiramisu
» Almás sütike » Esztergomi almás zserbó » Almás, krémes sütemény » Zöldropogós
» Metéltropogós » Almás(-diós) zellersaláta » Almás-mazsolás rizs » Norbi almás pogi


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.