Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós burgonya szeletek recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
2 ger. fokhagyma
1 ek.szárított rozmaring
4 ek.olaj
őrölt bors, só
1,2 kg burgonya
vaj a tepsi kikenéséhez
rozmaringágak a díszítéshez

Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összetörjük.A rozmaringleveleket letépkedjük a szárról és apróra vágjuk.A fokhagymát a rozmaringot ás az olajat jól összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk.A burgonyát mosás után megsikáljuk és vékony szeletekre vágjuk.A szeleteket a fűszeres olajban megforgatjuk.Egy réteg burgonyát tűzálló tálba,körkörösen egymásra fektetünk,de előtte az olajat jól lecsepegtetjük róla.A többi burgonyaszeletet második rétegként ráterítjük, és ami még maradt, a tetejére halmozzuk.
A burgonyát a sütőbe tolva a középső sínen 35-40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.

Elkészítési idő: 55 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyapüré-torta » Zöldséges burgonyarolád » Ropogós négysajtos pizza » Ropogós padlizsánsaláta
» Burgonya fözelék 2 » Kapros cukkiniropogós » Kaviár burgonya-fészekben » Brassói édesburgonyából
» Burgonyás morzsóka » Fűszeres borjúszeletek » Burgonyasaláta kukoricával » Ticinói burgonyás tál
» Virsli burgonyatésztában » Hússal töltött újburgonya » Gombaragu burgonyaágyon » Húsos burgonyabomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.