Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-zöldborsós ropogós recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
15 dkg párolt borsó
15 dkg reszelt sajt
30 dkg liszt
6 dkg vaj
2 tojás
2 tojássárgája
só, szerecsendió, pirospaprika
Panírozáshoz:
liszt
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Egy lábasban 2 dl sós vizet felteszek a tűzhelyre a vajjal együtt. Ha már kezd forrni, beleöntöm a lisztet és fakanállal kevergetem. Mivel szinte azonnal besűrűsödik, nem könnyű keverni. Kicsit sűrűbb lesz, mint a képviselőfánk tésztája. Lehúzom a tűzről, kicsit állni hagyom és hozzákeverem a 2 egész tojást, a 2 tojás sárgáját, a reszelt sajtot és a fűszereket, végül a főtt borsót is. A masszát kb. 1 cm vastagon egy sütőpapír lapon kinyújtom. Ha kihűlt, bármilyen formára vághatom, szeletelhetem, különböző formákkal kiszaggathatom. Ezután a szokásos módon bepapírozom, de egész tojás helyett a maradék tojásfehérjéket használom fel hozzá. Ha kell a fehérje máshoz (én össze szoktam gyűjteni, mert sok recepthez csak az kell), akkor egész tojást használok. Most a fehérjét villával lazán felvertem és sóztam, zsemlemorzsában megforgattam és bő olajban megsütöttem.
Lehet belőle feltét egy főzelékre vagy húspótló körettel, salátával, de mártással is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csirkesaláta » Rizsropogós » Csokis ropogós » Ropogós müzli házilag
» Kakaós ropogós » Ropogós cukkinichips » Tökropogós » Töltött ropogós pogácsák
» Ropogós uborka » Csokiropogós » Sajtropogós liszt nélkül » Ropogós burgonyaszirom
» Ropogós tésztaháromszögek » Ropogós sajtos stanglik » Krumplis ropogós » Ropogós karfiol mártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.