Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-zöldborsós ropogós recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
15 dkg párolt borsó
15 dkg reszelt sajt
30 dkg liszt
6 dkg vaj
2 tojás
2 tojássárgája
só, szerecsendió, pirospaprika
Panírozáshoz:
liszt
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Egy lábasban 2 dl sós vizet felteszek a tűzhelyre a vajjal együtt. Ha már kezd forrni, beleöntöm a lisztet és fakanállal kevergetem. Mivel szinte azonnal besűrűsödik, nem könnyű keverni. Kicsit sűrűbb lesz, mint a képviselőfánk tésztája. Lehúzom a tűzről, kicsit állni hagyom és hozzákeverem a 2 egész tojást, a 2 tojás sárgáját, a reszelt sajtot és a fűszereket, végül a főtt borsót is. A masszát kb. 1 cm vastagon egy sütőpapír lapon kinyújtom. Ha kihűlt, bármilyen formára vághatom, szeletelhetem, különböző formákkal kiszaggathatom. Ezután a szokásos módon bepapírozom, de egész tojás helyett a maradék tojásfehérjéket használom fel hozzá. Ha kell a fehérje máshoz (én össze szoktam gyűjteni, mert sok recepthez csak az kell), akkor egész tojást használok. Most a fehérjét villával lazán felvertem és sóztam, zsemlemorzsában megforgattam és bő olajban megsütöttem.
Lehet belőle feltét egy főzelékre vagy húspótló körettel, salátával, de mártással is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós gofri » Töltött ropogós pogácsa » Vékony, ropogós pizza » Túrós-ropogós
» Ropogós zabpelyhes bomba » Ropogós uborka » Sajtos ropogós » Sólet ropogós libacombbal
» Pipicom ala ropogós » Ropogós csülök Ancsi módra » Andi sajtos ropogósa » Ropogós makaróni
» Ropogós sajtos stanglik » Csokis ropogós » Ropogós karfiol mártással » Ropogós túrós rudacskák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.