Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós szűzérmék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
4 közepes burgonya
1.5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 tojás
1 teáskanálreszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
kevés szódavíz

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A húst érmekre vágjuk sózzuk borsozzuk. Lereszeljük a hámozott burgonyát,és hozzáadjuk a habosra felvert tojást,a tejet,1 evőkanál lisztet,2 evőkanál szódavizet,sót,borsot ,szerecsendiót,a vöröshagymát és az elkapart fokhagymát.Az egészet jól összekeverjük és 10 percig pihentetjük a masszát.
A húsérméket lisztben megforgatjuk ,majd a masszába is megforgatjuk.
Bő forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Sült burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaropogós vagy krokett » Ropogós padlizsánsaláta » Ropogós csülök Ancsi módra » Tökropogós
» Ropogós gyömbéres hering » Ropogós tallérok » Ropogós csirkesült » Ropogós csirkeszárny
» Tepsis ropogós burgonya » Túrós TV ropogós » Töltött ropogós pogácsa » Ropogós karfiol
» Sajtos-zöldborsós ropogós » Ropogós karfiol mártással » Sólet ropogós libacombbal » Ropogós négysajtos pizza



Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.