Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombaropogós recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg gomba,
1 fej hagyma,
8 dkg liszt,
1 dl tej,
2 tojás sárgája só,
bors zsemlemorzsa olaj a kisütéshez.

Elkészítés:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát, és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és párpercnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaropogós vagy krokett » Cukkini cicege/ tócsni » Céklatokány » Rakottas zöldbab
» Pórés-karfiolos rakottas » Thai sült zöldség » Sült-zöldséges padlizsán » Rántott brokkoli
» Gyergyói burgonya » Túrós zöldséges torta » Almás vöröske » Erdei gomba székelyesen
» Csupazöldség "lasagne" » Sonkás rakott zöldbab » Karfiol sütve » Sajttal töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.