Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós hólabda recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-1 ek vaj
-1 ek rum
-1 tojássárgája
-csipet só
-olaj a sütéshez
-porcukor

Elkészítés:
-A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk az élesztőt.Majd a tojássárgájával,a rummal és a csipet sóval rétestészta keménységű cipóvá formáljuk,és legalább fél óráig pihentetjük.
-Késfok vastagságúra nyújtjuk,és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokat vágunk.
-A csíkokat lazán gömb-labda alakúra formáljuk.
-Bő,forró olajban kisütjük.
-Szalvétán lecsepegtetjük,és meghempergetjük a porcukorban.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: nullaromantika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtropogós liszt nélkül » Tojásropogós » Cukkini ropogós tésztában » Ropogós sajtos tallér
» Hólabda süti » Ropogós mogyorókrém » Spagettiropogós » Ropogós kókusztallér
» Almás ropogós » Hólabda » Ropogós tészta zöldséggel » Ropogós Mogyorós
» Almás ropogós 2. » Finn ropogós gofri » Gombaropogós » Hólabdatorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.