Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós karfiol mártással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg. karfiol, 10 dkg. liszt, 4 evőkanál étolaj, 2 db. tojás, 15 dkg. lenmag, só, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 1 mogyorónyi gyömbér, gyümölcskonzerv (kajszibarack, őszibarack, alma, eper, stb.). A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
Először a lenmagot liszttel és a tojások felvert fehérjéjével, 1 evőkanálnyi étolajjal, csipetnyi sóval és kevés vízzel összekeverjük. Lényeges, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, amit kb. 35-40 percig pihentetünk.Amíg pihentetjük a masszát megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük a karfiolt, amit rózsáira szedünk és kissé sós vízben pár perc alatt átfőzzük úgy, hogy ropogós maradjon. A vöröshagymát egészen finomra vágjuk, a gyömbért lereszeljük és összekeverve egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcskonzervet. Csipetnyi sóval megszórjuk, borecettel ízesítjük és a gyümölcsmártást kiforraljuk. A karfiol rózsákat a palacsintamasszában megforgatjuk és forró olajban kisütjük, majd a gyümölcsmártással meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karfiolpogácsa » Karfiol fehér mártásban » Túrós karfiol » Rakott karfiol másképp
» Tejfölös-sajtos karfiol » Karfiolos palacsinták » Gyümölcsropogós » Rakott karfiol diétásan
» Ropogós szűzérmék » Libamáj szőlőmártással » Tejszínes karfiolleves » Zöldséges karfiolleves
» Ropogós csirkeszárny » Borjúsült pikáns mártással » Karfiolkrém » Sonkás sajtos karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.