Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós gyömbéres hering recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
-75 dkg-nyi kis heringek,
-1 gyömbérgumó (vagy egy kávéskanál õrölt gyömbér),
-1,5 evõkanál búzaliszt,
-1 evõkanál só,
-Petrezselyemzöld,
-Olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Vágjuk be hosszában a hasuk felõl a halakat. Vágjuk össze a gyömbért. Sózzuk meg és gyömbérrel dörzsöljük be a halakat kívül-belül. Hagyjuk állni három óra hosszat. Forgassuk lisztbe, tegyük félre még 30 percig. Hevítsük fel az olajat, süssük ki benn kettesével a halakat 2-5 perc alatt. Tartsuk melegen tálalásig. Rakjuk újra olajba az összes sült halat és süssük át. Így egészen különlegesen ropogóssá válnak. Tálalása és fogyasztása forrón ajánlott.


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós kacsamell » Sajtos zellerropogós » Velőropogós » Gyömbéres csirkemell
» Gyömbéres mézeskalács » Gyömbéres sütemény » Gyömbéres-fahéjas máj » Kakaós ropogós
» Ropogós szűzérmék » Ropogós karfiol » Ananászos-gyömbéres puncs » Gyömbéres-csokoládés keksz
» Tojásropogós » Ropogós burgonyaszirom » Gyömbéres csodaital » Heringsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.