Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós gyömbéres hering recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
-75 dkg-nyi kis heringek,
-1 gyömbérgumó (vagy egy kávéskanál õrölt gyömbér),
-1,5 evõkanál búzaliszt,
-1 evõkanál só,
-Petrezselyemzöld,
-Olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Vágjuk be hosszában a hasuk felõl a halakat. Vágjuk össze a gyömbért. Sózzuk meg és gyömbérrel dörzsöljük be a halakat kívül-belül. Hagyjuk állni három óra hosszat. Forgassuk lisztbe, tegyük félre még 30 percig. Hevítsük fel az olajat, süssük ki benn kettesével a halakat 2-5 perc alatt. Tartsuk melegen tálalásig. Rakjuk újra olajba az összes sült halat és süssük át. Így egészen különlegesen ropogóssá válnak. Tálalása és fogyasztása forrón ajánlott.


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres-csokoládés keksz » Ropogós burgonya szeletek » Szezámmagos sós ropogós » Gyömbéres juhtúró
» Csokis ropogós » Kakaós ropogós » Ropogós négysajtos pizza » Tepsis ropogós burgonya
» Svéd heringsaláta » Ropogós müzliszelet » Gyömbéres répa, banánnal » Ropogós kacsamell
» Sólet ropogós libacombbal » Zöldropogós » Ropogós tallérok » Gyömbéres-fahéjas máj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.