Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres-lencsés egytál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg vörös lencse, esetleg sárgaborsó,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg friss gyömbér,
50 dkg spenótlevél,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
csipetnyi őrölt kurkuma,
5 evőkanál kókusztej (ázsiai vagy reformboltból), 1 szál újhagyma,


Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, hideg vízben megmossuk és éjszakára vízbe áztatjuk.

A megtisztított fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát csíkokra metéljük. A meghámozott gyömbért finomra lereszeljük vagy igen apró kockákra vágjuk. A leszárazott, megmosott spenótleveleket esetleg durvára felaprítjuk. Serpenyőben a vajat vagy margarint felforrósítjuk. Beleszórjuk a kétféle hagymát, a kurkumát és a gyömbért, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a leöblített lencsét, majd a kókusztejjel és 7,5 dl forró vízzel felöntjük. Tetszés szerint sóval ízesítjük, és kb. 20 percig pároljuk. Belevegyítjük a spenótot, majd megfonnyasztjuk. A megtisztított újhagymát vékony, hosszú csíkokra vágjuk. Végül az egytálat a hagymacsíkokkal díszítjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős egytál » Egytál étel » Csirkehúsos egytál » Tojásos egytálétel
» Finom krumplis egytál » Karfiolos egytálétel » Zöldbabos egytál báránnyal » Őszi vadászegytál
» Hagymás krumpli egytál » Kelbimbós egytálétel » Pikáns egytálétel » Tepsis csirkeegytál
» Olasz egytálétel » Káposztás egytál » Gyors zöldséges egytálétel » Csülökegytál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.