Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós négysajtos pizza recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
4 pizzához tészta:
37,5 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2-2,5 dl langyos víz
4 ek olaj
1/2 tk só
A tetejére:
40 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
4 zsályalevél
15 dkg mozzarella
10-10 dkg pecorino, gorgonzola és parmezán

bors
4 ek olívaolaj

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk, az élesztőt belemorzsoljuk és vízzel kovásszá keverjük. Konyharuhával letakarva 15 percig kelesztjük.A maradék vizet meg az olajat beleöntjük, megsózzuk,és sima tésztává gyúrjuk. További 30 percig kelesztjük.Közben a paradicsomot keresztbe vágjuk, rövid időre forró vízbe rakjuk, majd meghámozzuk. Félbevágjuk, kicsumázzuk, a húsát felszeleteljük.A fokhagymát vékony szeletekre, a zsálya leveleket hosszában ketté, a mozzarellát, a pecorinót és a gorgonzolát kis kockákra vágjuk.A tésztát 4 részre osztjuk, cipókat formázunk belőle.Meglisztezett deszkán kb.1/2 cm vastag, kerek lappá nyújtjuk, és kizsírozott tepsibe fektetjük.A tésztát megrakjuk paradicsom és fokhagymával.Sóval, borssal ízesítjük, olajjal meglocsoljuk. A sajtot és a zsályaleveleket rárakva kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsropogós » Pizza - pizzatészta nékül » Velőropogós » Andi féle pizza
» Magos ropogós » Ropogós müzli házilag » Ropogós kacsacombok » Házi pizzakrém
» Pizzás mini batyuk » Pizza tejfölösen » Ropogós csirkesaláta » Az én egyszerű pizzám!
» Firenzei négysajtos tészta » Tojásropogós » Pizza szósz házilag » Fokhagymás pizzakenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.