Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Füstöltsajtos húsgombócok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg darálthús
3 tejbeáztatott zsömle
1 fej hagyma
só, bors
olaj, liszt
fél liter tej, vagy egy nagy tejföl
15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
A darálthúst, a kicsavart zsömléket, az apróra vágott hagymát, sót borsot összekutyulom.Kikent jénaiba kigombócolom.
Az olajjal és pici(!) liszttel rántást készítek, felengedem a tejjel és hozzáadom a reszelt füstölt sajtot.Ezt felforralom, hogy a sajt felolvadjon és ezzel a mártással nyakon öntöm a gombócokat, hogy ellepje őket.
Sütőbe teszem és pirulásig sütöm, kb. egy óra.
A köret mindenképpen makaróni.

Tanácsok:
Azzal számolni kell, hogy a mártás nagyon be fog sűrűsödni sülés közben, ezért nem baj ha marad ki sütés előtt.Egyébként Nr.1 a családomnak ez a recept, mindig dupla adagot szoktam csinálni!


A receptet beküldte: ors1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán húsgombócok » Húsgombócok curry szószban » Zabpelyhes húsgombócok » Füstöltsajtos csirkemell
» Füstöltsajtos croissant » Aszalt szilvás húsgombócok » Görög húsgombócok » Húsgombócok sajtmártással
» Füstöltsajtos pogi » Különleges sült csirke » Girll-kolbászkák - krumpli » Erdéicsírke
» Parmezános csirkemell 1. » Rozmaringos oldalas » Barnasörös csirkeragu » Vadas-pulykából


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.