| Rózsavizes lokum, az igazi török csemege receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 dl víz 1 evőkanál zselatin 25 dkg kristálycukor 1/4 teáskanál borkősav 1 evőkanál rózsavíz 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál kukoricakeményítő Elkészítés: A zselatint a vízzel folyamatos keverés közben felforraljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és addig főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről, lehabozzuk. Belekeverjük a borkősavat és az ízesítőanyagot. 15x15 centis edénybe töltjük, majd hagyjuk, hogy két-három óra alatt megdermedjen. 2-3 centis kockákra vágjuk, végül az átszitált, kukoricakeményítővel elkevert porcukorba forgatjuk. Tanácsok: Citromos változatban is el lehet készíteni. Sőt, kókuszosban is! Nem egy diétás sütemény, de igazi, szultáni csemege! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Hasonlít a gumicukorhoz, aki szereti, bátran készítsen ilyen finomságot! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: bogyoka6 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |