| Sajos rúd! receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg sima liszt 20 dkg rétesliszt 25 dkg margarin 1 dl tejföl 7 dkg reszelt sajt (edami vagy trappista) 1 tojássárgája, a fehérje pedig majd megkenni kell 1 csapott teáskanál sütőpor fél evőkanál só szezámmag a szóráshoz Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A liszteket összemorzsoljuk a margarinnal,belekeverjük a sót, a sütőport és összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval. Kinyújtjuk a tésztát 1 cm-nél vékonyabbra és 1 cm széles, 4 cm hosszú rudacskákra felvágjuk. Miután felvágjuk, átkenjük a tésztát a kissé felvert tojásfehérje egy részével és sűrűn beszórjuk szezámmaggal. Ezután szedegetjük csak szét a kis rudakat, és 2 nagy, sütőpapírral kibélelt tepsiben az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amikor épp elkezd picit színesedni a szélük, már lehet is kivenni őket. A receptet beküldte: Csillu... Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |