Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldfűszeres Grissini recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tésztához:

500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál porcukor
125 ml natúr joghurt
2 teáskanál zöldfűszer keverék
100 ml olivaolaj
150 ml langyos víz

Elkészítés:
A tepsit (30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt
előmelegítjük.
A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy
keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és
konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony,
majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává
dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg
láthatóan megnő.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer
átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd 20 szeletre vágjuk. Az
egyes tésztaadagokat elfelezzük, és vékony, kb. 30 cm
hosszú pálcikává formázzuk. A pálcikákat az előkészített
tepsibe fektetjük. Meleg helyen további 20 percig
pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformát a sütő
középső részébe toljuk, és a pálcikákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
A megsült pálcikákat egy sütőrácson hagyjuk hűlni.
A Grissini nemcsak kitűnő ropogtatnivaló, de egyszerű és
mégis különleges előétel készíthető felhasználásával. Ehhez
nyers, füstölt sonkacsíkokat tekerjünk fel a pálcikára,
majd szórjuk meg parmezánnal. Még izgalmasabb, ha
friss sárgadinnyével kínáljuk az előételt.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi zöldfűszeres leves » Zöldfűszeres kecskesajt » Grissini » Zöldfűszeres sült
» Zöldfűszeres sajtfalatkák » Zöldfűszeres hal » Zöldfűszeres keksz » Zöldfűszeres tengeri hal
» Zöldfűszeres mártogatós » Zöldfűszeres túrókrém » Zöldfűszeres tonhalkrém » Sajtos grissini
» Zöldfűszeres sonkás tészta » Zöldfűszeres gombafejek » Zöldfűszeres rántotta » Zöldfűszeres tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.