Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtdesszert recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg krémsajt,
10 dkg kemény sajt,
egy kanál apróra vágott petrezselyem,
3-4 dkg dióbél,
15-20 szem kapribogyó,
kávéskanálnyi mák,
durvára őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A kemény sajtot lereszelem és összekeverem a krémsajttal és egy mokkáskanálnyi borssal.
Az alufólia, vagy Folpack leürült csövét egyik végén lezárom fóliával, megtöltöm a sajtmasszával, majd a másik végét is lezárom.
Egy órára a mélyhűtőbe teszem, majd onnét kivéve éles késsel felvágom a cső palástját és a kapott hengerből vizes késsel 1.5 cm-es szeleteket vágok.
Ezeket a következőképpen díszítem:
1 - Mignonpapírba teszem, tetejére ragasztóként borsószemnyi krémsajtot, majd arra egy fél dióbelet teszek.
2 - Mignonpapírba teszem, tetejére ragasztóként borsószemnyi krémsajtot, majd arra egy szem kapribogyót teszek.
3 - Apróra vágott petrezselyembe forgatom és mignonpapírba teszem.
4 - Mákba forgatom és mignonpapírba teszem.
5 - Durvára őrölt feketeborsba forgatom és mignonpapírba teszem.
A desszerteket váltakozva ízlésesen tálcára rakom és fogyasztásig hűtőbe teszem.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pogi 2. » Fitt sajtos korong » Csavart sajtos2 » Becsei sajtos kifli
» Gyors sajtkrémes csiga » Álomfinom pogácsa » Házi szaloncukor » Pogácsa X
» Négymagvas pogácsa » Pihe-puha pogácsa » Andi krumplis pogácsája » A madártej
» Francia sonkás-hagymás muffin » 56-os kifli » Köményes krumplirudacskák » Krumplispite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.