Tutireceptek.hu fejléc

Furfangos pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db kis pulykamellfilé
10 dkg bacon szalonna
5 dkg darált dió
12 szem aszalt szilva
1 dl vörösbor
4 dkg vaj


Elkészítés:
A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk formásra veregetjük, picit megsózzuk, és megszórjuk darált dióval, majd letakarjuk vékony réteg bacon szalonnával, majd mindegyikre 3 szem
kimagozott, előzetesen vörösborba áztatott aszalt szilvát helyezünk. Ezután a húst
összegöngyöljük, gondosan megtűzzük, és a négy hengert egy vékonyan
kivajazott tűzálló tálba, egymás mellé tesszük. A tetejére vajat morzsolunk. A sütőben közepes tűzön, fólia alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve kicsit még hagyjuk színesre sülni. Tíz perc pihentetés után máris lehet szép ferde szeletekre vágni.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros pulykamell » Pulykamell baconnal » Spenótos pulykamell » Gombás - sajtos pulykamell
» Sajtos-sonkás pulykamell » Citromos pulykamell sült » Sajtos pulykamell » Pulykamell raclette
» Tejfölös pulykamellpörkölt » Fetás-tejszínes pulykamell » Pulykamell pórémártással » Birsalmás pulykamell
» Pulykamellrolád » Sajttal töltött pulykamell » Zöldborsós pulykamell » Tejszínes pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.