Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres párolt pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykamellfilé, nagyjából ugyanennyi szeletelt zeller, 1 db nagyobb fej, vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 pohár joghurt, só, frissen őrölt bors, kis ételízesítő.

Elkészítés:
A szeletelt zellert, és a vöröshagymát kevés olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük, egy kis sót, és borsot szórunk rá. A hússzeleteket elősütjük, kevés borssal, sóval, ételízesítővel. A zeller és a vöröshagyma tetejére helyezzük. A joghurtot a zúzott fokhagymával kikeverjük és a hús tettjére öntjük. Előmelegített sütőben alufólia alatt (lefedett edényben) pároljuk kb. 35 percig, majd kb. 10 percig fólia nélkül.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt felsőcomb filé » Sajtos rakott pulykamell » Pulykamell körtével » Párolt vörös káposzta
» Diós-zelleres haltekercsek » Gombás - sajtos pulykamell » Sajtos pulykamell » Őszibarackos pulykamell
» Zelleres burgonyakrémleves » Sörös párolt káposzta » Párolt ördöghal » Zelleres túrókrém
» Mustban párolt karaj. » Parajos pulykamell » Csípős pulykamell » Sajttal töltött pulykamell


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.