Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres párolt pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykamellfilé, nagyjából ugyanennyi szeletelt zeller, 1 db nagyobb fej, vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 pohár joghurt, só, frissen őrölt bors, kis ételízesítő.

Elkészítés:
A szeletelt zellert, és a vöröshagymát kevés olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük, egy kis sót, és borsot szórunk rá. A hússzeleteket elősütjük, kevés borssal, sóval, ételízesítővel. A zeller és a vöröshagyma tetejére helyezzük. A joghurtot a zúzott fokhagymával kikeverjük és a hús tettjére öntjük. Előmelegített sütőben alufólia alatt (lefedett edényben) pároljuk kb. 35 percig, majd kb. 10 percig fólia nélkül.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós pulykamell » Párolt vadkacsa » Párolt csirkemell » Göngyölt pulykamell
» Tejfölös pulykamellpörkölt » Párolt zellerkrém » Lecsós pulykamell pörkölt » Magyaros Pulykamellragu
» Edes-savanyu pulykamell » Diós pulykamellsaláta » Magyaros kapros pulykamell » Tejszínes pulykamell
» Párolt mézes almás » Sajtos pulykamell rízzsel » Csípős pulykamell » Barackos pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.