Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos grissini recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
18 dkg finom liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
2,5 dkg vaj
reszelt sajt
1-1 marék apróra vágott zöldpetrezselyem és bazsalikom vegyesen
a tetejére 1 tojás, valamint lenmag

Elkészítés:
A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat valamint a zöldfűszereket ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyre tesszük, és legalább fél órát kelni hagyjuk. Amikor a tészta megkelt, a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk majd a tésztát (több részre osztjuk) téglalap alakra nyújtjuk. Egyik felére rászórjuk a sajtot és a másik felével betakarjuk. Ezt a két rétegű tésztát még jobban kinyújtjuk majd 1,5 -2 ujjnyi vékony hosszú csíkokra szeljük. Ezután a csíkok végeit ellentétes irányba sodorjuk, addig, amíg hosszú és vékony rudak lesznek belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk lenmaggal és 15-20 percig sütjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Edina sajtos pogácsája » Sajtos rántott patisszon » Tejfölös- sajtos rudak. » Rangooni sajtos rizs
» Sajtos tészta gazdagon » Sajtos golyók » Sajtos fillér » Sajtos puffancs
» Sajtos ponty tepsiben » Sajtos, kapros palacsinta » Sajtos csiga másképp » Legjobb sajtos rudam
» Sajtos csirke » Három sajtos vitaminsaláta » Füstölt sajtos leves » Tepsis sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.