Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
karalábé
sajt
vaj
liszt
tej
só,bors
opcionális: tojássárgája

Elkészítés:
Gyenge karalábékat megpucolva karikákra vágva sós vízben előfőzöm.
A vizet lecsorgatva róla vajjal kikent lapos tűzálló edénybe rakosgatom.

Míg fő a karalábé, elkészítem a besamel mártást, majd ráöntöm a zöldségre.
Reszeltsajttal megszórom és sütőben pirosra sütöm.

Tanácsok:
Besamel arányai nálam:

diónyi vajhoz 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, só, bors. Lehet dúsítani 1 tojássárgájával is a mártást, ezt a főzés végén kell a már kész mártáshoz keverni, utána sütni.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos burgonyagombóc » Andi sajtos rúdja » Sajtos háromszög » Sajtos tallér gofrisütőben
» Cheddar sajtos makaróni » Tepsiben sült sajtos karaj » Sajtos krumpli » Sajtos-fokhagymás csirke
» Sajtos csirkemell falatok » Sajtos borda » Krémsajtos burgonyasaláta » Anyu sajtos sütije
» 2Sajtos hagymaleves » Leveles sajtos rúd » Bence sajtos tésztája » Sajtos mandulás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.