Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karotta recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 kg karotta (kis sárgarépa), 10 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál teljes kiõrlésû rozsliszt, 3 dkg vaj vagy margarin, 4 dl tej, 2 tojás, 1-1 mokkáskanál currypor, reszelt szerecsendió és törött fehér bors, só; a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
Egy közepes tepsit kikenek olajjal, és meghintem a zsemlemorzsával. A megtisztított sárgarépát egyforma hasábokra vágom és beleterítem a tepsibe. Megsózom és félreteszem. Egy serpenyõben a vajat habzásig hevítem a rozsliszttel. A forró tejjel felengedve állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ezután lehúzom a tûzrõl, beleforgatom a reszelt sajtot és a fûszereket, valamint a közben felvert nyers tojásokat. Ezt a mártást úgy locsolom rá a sárgarépára, hogy az lehetõleg teljesen elfedje az összes répát. Alufóliával befedem a tepsit, és az elõmelegített forró sütõben 30 percig közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve, sárgára pirítom. (Vigyázat! Nem szabad megbarnítani, mert megkeseredhet.)


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karfiol Ina módra » Sajtos rántott brokkoli » Brokkolis-krémsajtos penne » Sajtos rakott karfiol 2
» Sajtos kiflik 2. » Sajtos roló 3 » Sajtos töltött cukkini » Könnyű sajtos rúd
» Krémsajtos hal » Sajtos csirkemell gombával » Andland Sajtos tekercse » Almás-sajtos kacsamell
» Sajtos kifli » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Porhanyós sajtos pogácsa » Füstölt sajtos leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.