Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás-tejfölös papucs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg élesztő
3 dl tej
1 ek. cukor
1 ek. só

Töltelék:

10 dkg sonka
1 pohár tejföl (kicsi)
10 dkg sajt
fél fej vöröshagyma

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a cukrot. majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás papucs » Szegedi papucs » Töltött papucs » Szilvalekváros papucsok
» Meggyes-vaníliás papucs » Almás-diós papucs » Tipp-topp Csokikenyér » Francia habos sütemény
» Salzburgi galuska » Muffin adventi » Szilva+alma íz » Gesztenye alagút
» Mézeskalács 100 db-os » Csokis kalács » Anyukám piskótája » Barna csúcsok sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.