Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenye alagút recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg zselatin, 1 dl víz, 35 dkg gesztenye, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszín.

Elkészítés:
Vékony piskótát sütünk (kakaósat). A piskótát belefektetjük egy őzgerincfor-mába. Az egyik oldalából úgy vágunk le, hogy a megtöltött piskóta tetejét befedjük, mint egy tető.

2 dkg zselatint 1 dl vízben áztatunk, 10 dkg gesztenyét az őzgerinc hosszúságára kisodorjuk vizes kézzel. 25 dkg gesztenyét 5 dkg porcukorral, 1 rum aromával elkeverünk. 4 dl keményre vert tejszínbe belecsorgatjuk a zselatint, majd a gesztenyéhez keverjük. A tejszínes gesztenye felét rátesszük a piskótára, ráhelyezzük a rúddá sodort gesztenyét, majd erre, a tejszínes gesztenye másik felét. A levágott piskótacsíkkal befedjük a gesztenyés tölteléket.

Betakarjuk, hűtőbe tesszük és ha megdermedt, tálcára borítjuk és csokimázzal bevonjuk.


A receptet beküldte: sucika17

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres joghurtalagút » Ananászalagút » Pikáns gesztenyetorta » Gesztenyeturmix
» Gesztenyés-kekszes tekercs » Gesztenyés almatorta » Gesztenyés muffin 2 » Sonkás alagút 4
» Gesztenyés diós szelet » Tejszínes gesztenyetorta » Gesztenyegolyó II. » Habos gesztenye szelet
» Túrós alagút » Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés, diós zserbó » Gesztenyerolád


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.