Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos újkrumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
80dk tisztított újburgonya
1 fej vöröshagyma
só, őrölt bors
2 babérlevél
8ek olaj
1ek liszt
1dl tejföl
8dk natúr krémsajt
fél csokor petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:
A tisztított újburgonyát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, lábosba tesszük, és hozzáadjuk az aprított vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. Egy kislábasban zsemleszínű rántást készítünk, a forró olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, kevés hideg vízzel simára keverjük, a már majdnem megfőtt burgonyához adjuk. és besűrítjük vele a főzeléket. Forrásig melegítjük, közben a tejfölt és a krémsajtot egy merőkanál forró lével elkeverjük és a főzelékhez adjuk. Újból felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről. MElegen tálaljuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rúd II. » Sajtos sütemény » Sajtos-baconos krumpli » Sajtos, baconos virsli
» Bakonyi fácánmell sajtosan » Sajtos töltött zeller » Sajtos csirkecomb » Sajtos búzagaluska leves
» Tejfölös sajtos tojás » Burgonyás-sajtos rúd » Dupla sajtos muffin » Sajtos töltött csirkemell
» Tejfölös sajtos tortilla » Sajtos lepénykék » Ropi, sajtos pálcika » Sajtos tészta gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.