Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos újkrumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
80dk tisztított újburgonya
1 fej vöröshagyma
só, őrölt bors
2 babérlevél
8ek olaj
1ek liszt
1dl tejföl
8dk natúr krémsajt
fél csokor petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:
A tisztított újburgonyát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, lábosba tesszük, és hozzáadjuk az aprított vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. Egy kislábasban zsemleszínű rántást készítünk, a forró olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, kevés hideg vízzel simára keverjük, a már majdnem megfőtt burgonyához adjuk. és besűrítjük vele a főzeléket. Forrásig melegítjük, közben a tejfölt és a krémsajtot egy merőkanál forró lével elkeverjük és a főzelékhez adjuk. Újból felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről. MElegen tálaljuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos bundáskenyér » Sajtos csirkemell U1 » Miniszteri sajtos pogácsa » Sajtos krémes
» Sajtos-tejfölös karaj » Sajtos májas csirkemell » Sajtos csavart » Sajtos rúd omlós
» Sajtos-sonkás őzgerinc » Kétsajtos pogácsa » Sajtos-medvehagymás tészta » Gyors sajtos pogi
» Tejfölös-sajtos kelbimbó » Sajtos pogácsa, kifli » Rakott sajtos hús » Köményes/sajtos sós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.