Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos bogyó recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg finomliszt
18 dkg teavaj
10 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál só

Krém: 1,5 dl tej
3 dkg liszt
10 dkg teavaj
10 dkg reszelt sajt
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 csapott kávéskanál só

Díszítés: 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk vele a vajat, megsózzuk és hozzákeverjük a reszelt sajtot.
Közepébe fészket rakunk és beleöntjük a tojássárgákkal elkevert tejfölt, majd a tésztát összegyúrjuk.
20-25 perc pihentetés után két részletben igen vékonyan kinyújtjuk és villával sűrűn megszurkálva, kis kerek pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Tetejét tojással megkenjük és perem nélküli sütőlapon vagy tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. Tepsiben is süthetjük szilikonos sütőpapírral kibélelve, így sütés után azzal együtt kiemelhetjük a tésztát.
A tejből, lisztből állandó keverés mellett masszát (besamelt) főzünk, - kihűtjük.
A vajat felhabosítjuk, s kanalanként hozzákeverjük a kihűlt besamelt, a reszelt sajtot, sózzuk, paprikázzuk. Ezzel a krémmel úgy kenjük meg a kekszet, hogy a széle enyhén krémes legyen, - a másik lapot ráhelyezve reszelt sajtba görgetjük.

Tanácsok:
Sütésnél a kis kerek lapok felhólyagosodnak és kettőt összeragasztva bogyóformát adnak.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sertéskaraj » Sajtos-medvehagymás tészta » Sajtos daragombóc » Zsuzsi finom sajtosa
» Sült sajtos újkrumpli » Tejfölös sajtos tortilla » Sós-sajtos pálma » Sajtos-sonkás őzgerinc
» Sajtos perec » Sajtos rúd II. » Baconos-sajtos csirke » Sajtos pufi
» Sajtos sonkás bugonya » Egyszerű sajtosrúd » Sajtos karalábé » Sajtos-húsos párnácskák


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.