Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémsajtos burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
15 dkg vaj,
5 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg krémsajt,
25 dkg finomra vágott sonka,
vaj, morzsa, só.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és vékonyan felszeleteljük. Egy tálban a vajat kikeverjük a tojások sárgáival, a tejföllel, a krémsajttal, kevés sóval. Hozzáadjuk a sonkát, óvatosan belekeverjük a burgonyát, végül a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a masszát. A tetejére kevés morzsát hintünk, kis vajdarabkákat rakunk rá. Kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fóliás burgonya » Burgonyasaláta gazdagon » Cserkész töltött burgonya » Cukkinis burgonyafasírt
» Tejfölös burgonyakrémleves » Húsos burgonyarétes » Burgonyás fánk virslivel » Ír Burgonyaleves
» Sütőtök "szalmaburgonya" » Aranyfánk burgonyából » Francia rakott burgonya » Krémsajtos eperparfé
» Újburgonya bundában » Húsos burgonyabomba » Káposztás burgonyaleves » Magyaros burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.