Tutireceptek.hu fejléc

Krémsajtos burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
15 dkg vaj,
5 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg krémsajt,
25 dkg finomra vágott sonka,
vaj, morzsa, só.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és vékonyan felszeleteljük. Egy tálban a vajat kikeverjük a tojások sárgáival, a tejföllel, a krémsajttal, kevés sóval. Hozzáadjuk a sonkát, óvatosan belekeverjük a burgonyát, végül a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a masszát. A tetejére kevés morzsát hintünk, kis vajdarabkákat rakunk rá. Kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyapürében sült tojás » Burgonyafánk másként » Karfiolos rakott burgonya » Burgonyakrém leves
» Fogyókúrás burgonya » Finom burgonyás pogácsa » Burgonyás-sajtos csíkok » Bundás burgonya
» Pazar burgonya » Burgonya héjában sütve » Burgonyás morzsóka » Svéd sült burgonya
» Fűszeres burgonya » Vajbabfőzelék burgonyával » Zelleres burgonyapürépüré » Fokhagymás tört burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.