Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtostallér recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
80dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 kis pohár tejföl
1 kávés kanál szódabikarbona
30 dkg trappista sajt
kömény-,izlés szerint

2 evőkanál étolaj
2 db tojás

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük és az összes alapanyagot egy nagy tálba összegyúrjuk.Mikor a tésztából egy nagy gombócot sikerült formálnunk,és eléggé puha is lett,kb 10 percíg állni hagyjuk.Apró,(10ft nagyságu)kis gombócokat készítünk a tésztából.A tűzhely legmagasabb fokozatu lángján,felforrósítjuk a "vasból készült,régi tiusu"sajtostallérsütőt.Midíg 4 gombóckát sütünk egyszerre,közben forgatjuk a sütőt a tűzhelyen.

Tanácsok:
Készítettem már 40 dkg sajból is,még finomabb lett.

(Nem lehet megunni,olyan finom!)

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: vica009


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márványsajtos töltött körte » Sajtlepény másként » Sajtpuffancs » Sajtos rúd tojás nélkül
» Sonkás keltekercs » Egyszerű sajtos rúd » Borzas pogácsa » Zabos sajtos ropogós (paleo)
» Bundás banán » Legényfogó sajtos perec » Apró sajtos pogácsa » Sajtos rúd lagzira
» Új-kaledóniai süti » Krém » Tejfölös lángos » Túrós-tepertős pogácsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.