Tutireceptek.hu fejléc

Sajtostallér recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
80dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 kis pohár tejföl
1 kávés kanál szódabikarbona
30 dkg trappista sajt
kömény-,izlés szerint

2 evőkanál étolaj
2 db tojás

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük és az összes alapanyagot egy nagy tálba összegyúrjuk.Mikor a tésztából egy nagy gombócot sikerült formálnunk,és eléggé puha is lett,kb 10 percíg állni hagyjuk.Apró,(10ft nagyságu)kis gombócokat készítünk a tésztából.A tűzhely legmagasabb fokozatu lángján,felforrósítjuk a "vasból készült,régi tiusu"sajtostallérsütőt.Midíg 4 gombóckát sütünk egyszerre,közben forgatjuk a sütőt a tűzhelyen.

Tanácsok:
Készítettem már 40 dkg sajból is,még finomabb lett.

(Nem lehet megunni,olyan finom!)

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: vica009


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legjobb sajtos rudam » Kéksajtos-diós falatok » Zsemlés rakott túró » Sajtos rudacska
» Mini fűszeres fánkocskák » Házi készítésű marcipán » Joghurtos sós rudacskák » Sósperec
» Trapista sajt hazilag » Sós golyócskák /sütés nélkül/ » Sonkás tekercs(Kata-féle) » Sonkakrémmel töltött fánkok
» Burgonyafánk másként » Pizzatekercs » Görög spenótos rétes WW » Nagyi sós rudacskái


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.