Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtlepény recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 200g liszt, 100 g vaj/marg., 1 tojássárgája, 2 ek viz, csipetnyi só, hozzávalók a töltelékhez: 30 g vaj, 40 g liszt, 400 ml tej, 120 g sajt, 2 tojás

Elkészítés:
Vajas tésztát készitünk: a liszthez hozzáadjuk a puha vajat/margarint, egy tojássárgáját, csipetnyi sót és kevés vizet, majd összegyúrjuk. Az igy kapott massziv tésztát cipó alakúra formázzuk, és egy órán át alufóliába csomagolva a hűtőszekrényben pihentetjük.
Előmelegitjük a sütőt 180 fokra. Pihentetés után a tésztát kivajazott, enyhén kilisztezett formába tesszük, majd ujjal egyenletesen eloszlatjuk, az eéőmelegiett sütőben 6-8 perc alatt elősütjük. A sütés után ne kapcsoljuk ki a sütőt, szükségünk lesz még rá!
Eközebn előkészitjük a tölteléket. A besamelmártáshoz a serpenyőben felolvasztott vajra szórjuk a lisztet, elkeverjük, azután-folyamatos kavarás mellett, hogy ne csomósodjon-felöntjük tejjel.Amikor puding sűrűségűre fő össze, hozzáadjuk a reszelt sajtot és 2 tojássárgáját. Összerottyantjuk. Amikor a mártás kihűlt, lazán hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. Az elősütött tésztára kanalazzuk, egyenletesen eloszlatva, tiz perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtlepény kékszőlővel » Sajtlepény másként » Leveles tepertös pogácsa » Tepertős kocka
» Tepertős muffin » Sonkás batyuk » Töpörtyűs pogácsa 3 » Mártuska pogácsája
» Házi nutella » Csirkemájas Palacsinta » Burgonyás-sajtos rúd » Mennyei, reggeli túrókrém
» Sajtos rúd II. » Kolbászos kifli » Sajtos grissini » Kelt tésztában sült virsli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.