Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarack lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 kg érett sárgabarack
0,40 kg cukor
1 db 3:1 ben sűrítő

Elkészítés:
A sárgabarackot lobogó vízbe rakom, szűrőkanállal egy edénybe szedem. A barack akkor jó, ha éppen megsötétedik a héja. Egy edénybe szedem, egyszerre csak annyit forrázok le amit pár perc alatt meg tudok hámozni, mert az értékes anyagai már itt kezdenek elveszni. Egy hibátlan zománcú lábasba teszem a hámozott, magozott barackot, mikor végeztem, rászóróm a kristálycukrot. Másnap a barackot, cukrot, a 3:1-bent összekeverem, és felhevítem forráspontig. Addig főzöm, amíg sűrűn folyóssá nem válik. Forrón üvegbe szedem, fejreállítom, és száraz dunsztba teszem.

Tanácsok:
Az így eltett lekvár/dzsem nálunk nem ér rá megbarnulni. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Yudy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros copf » Lekváros derelye » Ribizke lekvár hidegen » Szederlekvár
» Málna lekvár » Lekváros bukta másképp » Lekváros muffin » Szilvalekváros sütemény
» Sárgabarackos szelet » Bodzalekvár másképpen » Lekváros barátfüle » Sárgabarack torta
» Lekváros keksztekercs » Sárgabarackleves » Lekváros bukta » Sárgabaracklikőr


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.